Ben jij een groot fan van kamperen en trekken jullie iedere zomer naar een mooie camping ergens in Europa? Reis jij meestal met een caravan of met een camper? In dat geval heb je misschien wel vaker een voortent opgezet. Wij zijn fan van een voortent, want hiermee wordt onze leefruimte ineens een stukje groter. Ideaal voor als het een paar dagen slecht weer is of voor als je wat meer spullen mee moet nemen. Wij zijn minder fan van het opzetten van een voortent. Dat is vaak een heel gedoe en geklungel, zeker als je laat aankomt en het al begint te schemeren. Daarom hebben we in dit artikel wat alternatieven voor je uitgelicht die je leven misschien een stukje makkelijker maken.

 

De opblaasbare voortent- geen geklungel met stokken

Je kent het wel. Je bent net aangekomen op de camping en wilt het liefst meteen in je luie stoel duiken met een koud glas bier om van je vakantie te genieten. Met een camper of een caravan is dat in principe makkelijk geregeld: je zet de caravan of camper neer en klaar is kees! Maar helaas… Je hebt besloten een voortent mee te nemen en deze moet je eerst nog opzetten. Wij hebben iets voor je! Met een opblaasbare voortent heb je geen geklungel met tentstukken en met het spannen van het doek. Het metalen frame is namelijk vervangen door een opblaasbaar frame. Je kunt de voortent zo oppompen aan een ventiel. Een bijkomend voordeel is dat een opblaasbare tent een stuk lichter is om mee te nemen, aangezien je geen zware metalen stokken hebt.

 

De lichtgewicht voortent- ideaal als je vaak verplaatst

Hou je ervan tijdens je kampeervakantie meerdere plekken te zien? In dat geval moet je de voortent vaak op- en afbreken. Een lichtgewicht voortent, bijvoorbeeld eentje van webshop Stassar, is ideaal. Door het lichte gewicht van de tent is het opzetten veel makkelijker dan een normale voortent.

 

De winter voortent- voor als het buiten koud is

Niet alleen de zomer is geschikt voor kamperen, dit kan natuurlijk ook prima in de winter! Met een dikke pyjama en dikke dekens kan dit zelfs best wel knus zijn. Als je in de winter gaat, is een wintervaste voortent een must-have. Deze voortenten zijn beter bestand tegen koude en wind waardoor je er een stukje warmer bij zit. Winter voortenten zijn er in alle soorten en maten, dus check welke er bij jouw camper past! Deze voortent is niet per se gemakkelijker op te zetten, maar mag niet ontbreken in jouw uitrusting.

 

Een voortent is een fijne aanvulling als je gaat kamperen, want hiermee vergroot je je leefruimte tijdens je vakantie!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie