Je droomreis komt eindelijk in vervulling! Je gaat rondreizen door Afrika. Het is een mooi content waar veel bezienswaardigheden zijn. Als je voor de eerste keer naar Afrika afreist, is het handig om een aantal tips mee te nemen die je helpen met de voorbereiding van je reis. Er zit namelijk best wel een verschil of je nu naar Mauritius of Oeganda reist. Reizen door Afrika kan er net even anders aan toe gaan dan reizen naar Amerika of binnen Europa. Veel landen zijn niet zo goed ontwikkeld qua infrastructuur en toerisme. Het is daarom goed om jezelf voor te bereiden op die landen die je wil gaan bezoeken. Denk hierbij aan inentingen, medicijnen, een visum, je veiligheid en wat je allemaal precies meeneemt.

Een avontuurlijk land

Oeganda is een van de populairste landen om te bezoeken in Afrika. Het heeft mooie natuurparken en je kan raften op de nijl. Je komt in de safari een hoop bijzondere dieren tegen die allemaal in het wild rondlopen. Naast de leuke activiteiten die je daar gaat doen, moet je ook nadenken over bepaalde vaccinaties die je voorafgaand de reis moet laten prikken. De inentingen Oeganda is verplicht. Je wordt ingeënt tegen Gele Koorts. Daarnaast zijn er nog een aantal aanbevolen en persoons- en situatie gebonden vaccinaties. De Gele Koorts is een ernstige tropische ziekte die wordt overgebracht door muggen. In Oeganda zitten veel van dit soort muggen en daarom is de vaccinatie verplicht. Je kan enorme koorts, geelzucht en bloedingen krijgen van deze infectie. Daarnaast wordt het aanbevolen om een prik voor de Mazelen te nemen, DTP, Rabiës, Hepatitis A en B en Tuberculose. Ben je van plan om binnenkort naar Afrika af te reizen? Plan dan tijdig je vaccinaties in. Sommige vaccinaties moet je namelijk een aantal maanden van tevoren halen.

Zuid-Afrika

Het is erg toeristisch en populair, Zuid-Afrika. Omdat het zowel prachtige natuurgebieden heeft, is het voor de wijnliefhebbers ook een enorme trekpleister. Kaapstad heeft elke reiziger wel wat te bieden. Ook hier kan je goed ziek worden. Inentingen Zuid Afrika zijn dan ook aan de orde. In Zuid-Afrika komt de Malaria veel voor. Dit wordt wederom overgedragen door de mug. Ook voor Zuid-Afrika is de Gele Koorts vaccinatie een verplichting. Neem het zekere voor het onzekere en haal de aanbevolen vaccinaties ook, je kan maar beter goed beschermd zijn op je droomreis door Afrika waar je al maanden naar uit hebt gekeken. Je wil dan liever niet thuis komen met een infectieziekte.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie