Istanbul is een mooie stad en heeft één van de drukste luchthavens. De luchthaven van Istanbul is zelfs de drukste internationale luchthaven van Turkije. Er zijn hier namelijk ook veel transfers die doorvliegen naar andere landen. Hierdoor staat het vliegveld van Istanbul in de top 5 van de drukste luchthavens van Europa. Als je op de luchthaven aankomt, zul je wel merken hoe druk het is. De luchthaven zit niet ver van de stad verwijderd, als je een taxi neemt kost het je 45 minuten om in de stad aan te komen. Als je de luchthaven uitloopt zijn er genoeg taxi’s die je kunt nemen.

Bij welke airline vliegtickets Istanbul kopen?

Je kunt met meerdere airlines vliegtickets naar Istanbul kopen. De goedkoopste vliegtickets Istanbul zijn te verkrijgen via Pegasus Airlines, Turkish Airlines, KLM, Triptime of Transavia. Het ligt er natuurlijk wel aan in welke periode je gaat en hoelang van tevoren je boekt. Het is vaak goedkoper als je ruim van tevoren boekt. In de vakantieperiodes zullen de tickets duurder uitvallen. Gelukkig heb je dan meerdere airlines waar je mee kunt vliegen, waardoor je de goedkoopste kunt boeken als je dit wilt.

Vanaf welke steden vertrekken?

Als je vliegtickets naar Istanbul boekt kun je vertrekken vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Ben je niet in Nederland, maar in Duitsland of België? Dan kun je een vliegticket naar Istanbul boeken vanaf Düsseldorf of Brussel. De reis duurt maar 4 uur en dan ben je al in het mooie Istanbul. Het is dus een korte vlucht naar een mooie stad, waar je echt een keer geweest moet zijn.

Wat is er te doen in Istanbul?

Istanbul is prachtig en heeft een mooie skyline. Je ziet op de skyline een mix van allerlei gebouwen, middeleeuwse torens, koepels en moderne gebouwen. Het is echt een skyline met verschillende stijlen van gebouwen door elkaar, erg bijzonder. Als je van een toeristische wijk houdt, dan kun je het beste naar Sultanahmet gaan. Hier kun je mooie bezienswaardigheden bezoeken en het is hier vaak heel druk. Het leven gaat hier tot diep in de nacht door met leuke nachtclubs. Je vindt hier ook de meest chique winkels. Als je nog nooit in Istanbul bent geweest, is het zeker de moeite waard om deze mooie stad eens te bezoeken. Je zult je ogen uitkijken in deze mooie stad en je kunt er ook nog eens heerlijk eten.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie