Er zijn in Nederland relatief veel boeren als je dat vergelijkt met andere landen. Dat heeft verschillende redenen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er van oudsher veel boeren in Nederland zijn omdat de omstandigheden hier goed zijn voor het verbouwen van verschillende gewassen. Daarom is het logisch dat er veel mensen waren die besloten om hier hun beroep van te maken. Het is voor sommige mensen altijd al een droom geweest om een eigen boerenbedrijf te hebben. Dat kan veel verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die vaak boeren met tractors voorbij zien rijden en hierdoor een soort fascinatie hebben opgedaan voor dit beroep.

 

Als het je zelf wat lijkt om boer te zijn, is het van belang dat je weet wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een boerenbedrijf. De kans dat dit je lukt als je weinig geld hebt om te investeren, is miniem. Dat komt doordat er een hoop kapitaal nodig is voor het starten van een boerenbedrijf. Daarom is dit vrijwel alleen mogelijk voor mensen die genoeg geld hebben om te investeren. Natuurlijk zijn er manieren om geld op te halen van investeerders, maar er zijn waarschijnlijk niet veel mensen die geld willen investeren in een boerderij. 

Hoe komt het dat het starten van een boerenbedrijf zo duur is?

Wanneer je een eigen boerenbedrijf wilt starten, heb je ontzettend veel spullen nodig. Dat komt allereerst doordat je land nodig hebt om gewassen op te verbouwen. Als je dit wilt gaan doen, heb je dus al het kapitaal nodig om een groot stuk land aan te schaffen. Dit zou je ook kunnen pachten, maar dit is een behoorlijk groot risico aangezien je niet weet of iedere oogst zal slagen. Dat is dan slechts één van de oorzaken voor de hoge kosten voor het beginnen van je eigen boerderij. Je wilt immers ook plek hebben om je gewassen en andere zaken op te slaan. Hierdoor heb je een grote schuur nodig. Dit neemt veel grond in beslag. Daarnaast moet je dus ook nog een schuur laten bouwen. 

Wat voor apparaten heb je allemaal nodig als boer?

Wat voor soort apparaten je allemaal nodig hebt wanneer je een eigen boerderij gaat beginnen, is heel verschillend. Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Zo is het bijvoorbeeld sterk afhankelijk van wat voor gewassen je wilt gaan verbouwen. Het is daarom verstandig om eerst na te gaan denken over wat je wilt gaan verbouwen voordat je veel apparaten en landbouwmachines koopt. Wel zijn er zaken die vrijwel iedere boer nodig heeft. Een kunstmeststrooier is hier een goed voorbeeld van.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie