Papieren en plastic zakjes zijn beide super handig, maar voor verschillende doeleinden. Waar plastic zakjes vooral voor eigen gebruik zijn, zijn papieren zakjes meer decoratief voor cadeautjes. Wij vertellen je graag meer over waarom papieren en plastic zakjes zo handig kunnen zijn en wat je er allemaal mee kan doen. Lees dus gauw verder!

Inpakken maar! 

Papieren zakjes zijn uitermate geschikt voor het verpakken van kleine cadeaus. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken om sieraden in te verpakken, om het cadeautje er nog wat leuker uit te laten zien. De papieren zakjes komen in verschillende kleuren. De meest populaire papieren zakjes zijn de bruine zakjes die je misschien wel eens vaker voorbij hebt zien komen. Er zijn ook papieren zakjes die een decoratie op het papier hebben. Naast het verpakken van cadeaus worden de papieren zakjes ook gebruikt voor het verpakken van voedsel. Het gaat dan vooral om nootjes bijvoorbeeld.

Milieuvriendelijk

Een van de grootste redenen om te kiezen voor papieren zakjes is omdat ze goed zijn voor het milieu. Het papier belast het milieu namelijk niet, omdat het snel weer vergaat. In de natuur zullen de zakjes dus niet lang blijven liggen en dieren zullen er geen problemen mee hebben. Zo draagt het niet bij aan vervuiling en ben je dus goed bezig voor de aarde!

Organiseren doe je met plastic zakjes

Plastic zakjes worden vaak gebruikt voor het organiseren van bijvoorbeeld spijkers, schroeven en andere kleine producten. Ze zijn ook erg handig om een lade mee te organiseren bijvoorbeeld. Wanneer je elke categorie producten namelijk bij elkaar in een zakje doet, dan kun je de spullen direct vinden zonder lang te hoeven zoeken! Dit ziet er ook een stuk opgeruimder uit. Toch kun je ze voor meer doeleinden gebruiken. Zo kun je voedsel erin verpakken, cosmetica, pennen, potloden en nog veel meer! Het voordeel van plastic zakjes is dat ze doorzichtig zijn. Je weet dus precies wat er in de zakjes zit zonder dat je ze open hoeft te maken. Daarnaast zijn plastic zakjes vaak wat sterker dan papieren zakjes. Ook zijn er zakjes die hersluitbaar zijn zodat je ze na gebruik niet altijd meteen hoeft weg te gooien. Plastic zakjes komen in alle soorten en maten en er zijn dus altijd wel geschikte zakjes te vinden voor jouw wensen! Bovendien kun je de zakjes bij het plastic weggooien waardoor ze gerecycled kunnen worden en dus minimaal belastend zijn voor het milieu en dat is wel zo prettig.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie