Motorrijden heeft veel voordelen. Motorrijders voelen zich ultiem vrij en genieten van de wind die langs hun lichaam raast. Op een motor kun je lekker sportief rijden en ben je meestal ook nog eens sneller dan met de auto. Dit komt omdat jij overal makkelijk langsrijdt. Een lange file is voor jou geen probleem! Jij komt gewoon op tijd op de plek van bestemming aan. Let wel op een aantal dingen voordat je als motorrijder de weg op gaat. Wat deze dingen zijn, kun je hieronder lezen.

Verschillende soorten verzekeringen

Allereerst is het verplicht om je motor te laten verzekeren voordat je de weg opgaat. De verzekering die je ten minste nodig hebt, is de WA-verzekering. Deze dekt alleen de schade die je aan zou brengen aan een ander. Wil jij daarnaast jezelf ook goed verzekeren? Ga dan voor een allrisk motorverzekering. Bij deze variant ben je zelf ook goed gedekt voor schade aan jezelf. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om je motor te laten verzekeren voor schade aangebracht door weersomstandigheden of bijvoorbeeld diefstal. Zoek voor alle informatie naar; online motor verzekeren. Hier krijg je een overzicht van alle mogelijkheden en kun je ze eenvoudig vergelijken.

Bescherm ook je lichaam

Op een motor ben je zeer kwetsbaar in het verkeer. Het is daarom ook verplicht om je motorrijbewijs te hebben voordat je zomaar op een motor het verkeer in mag. Zorg ervoor dat je je lessen volgt bij een goede rijschool en zorg dat je met zelfvertrouwen op je motor zit. Dan nog is het belangrijk om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op eventuele ongelukken! Een ongeluk zit in een klein hoekje, en vaak worden ze veroorzaakt door iemand anders in het verkeer. Draag daarom ook altijd de juiste motorgear, voordat je een stukje gaat rijden. Ook voor kortere afstanden is dit erg belangrijk!

Allereerst heb je een geschikte helm nodig. Een goede helm beschermt je hoofd en zorgt voor een goed zicht op de weg. Daarnaast zijn een speciale motorbroek en motorjas belangrijk. Deze hebben vaak verharde delen en zijn gemaakt van een zeer stevige stof. Zo worden je belangrijke organen en huid goed beschermd tegen het asfalt. De verharde delen dienen als het ware als een beschermend pantser. Verder is het ook belangrijk om goede grip te hebben, niet alleen op de weg, maar ook op de motor zelf! Dit bereik je door middel van motorlaarzen en handschoenen voor een betere grip aan het stuur. Nu ben jij helemaal klaar om de weg op te gaan! Al je benodigdheden bestel je gemakkelijk online of ga langs in een winkel. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie