Als je op het punt staat om een nieuwe motor aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het regelen van de wegenbelasting van je nieuwe motor, maar ook aan de verzekering. Het is Nederland namelijk bij wet verboden om op een onverzekerd voertuig te rijden. Mocht je hiermee gepakt worden, dan kan dat je zeer veel geld kosten. Daarnaast kan het voertuig (in dit geval een motor) in beslag worden genomen. Het verzekeren van een motor is het dus alleen hierom al zeker waard. Wil je meer weten over het verzekeren van een motor? Lees dan vooral verder!

 

Hoe kun je je motor verzekeren?

Wanneer je de motor gekocht hebt, mag je helaas nog niet op de motor rijden. Je moet namelijk een verzekering afsluiten, maar gelukkig hoef je hier niet dagen op te wachten. Je kunt namelijk direct motorverzekering afsluiten via de website van een verzekeringsmaatschappij. Hier hoef je alleen je eigen gegevens op te geven en vervolgens een betaling te verrichten. Je kunt dus letterlijk binnen enkele minuten een motor verzekeren en wegrijden. Houd er wel rekening mee dat het verstandig is om te wachten tot je een bevestigingse-mail hebt ontvangen. Pas na het ontvangen van deze e-mail is je motor verzekerd. 

 

Wat voor soort verzekering

Op het moment dat je de motor gaat laten verzekeren, krijg je de keuze uit verschillende soorten verzekeringen. Dat heeft ermee te maken dat er meerdere verzekeringen zijn en dat de ene verzekering meer te bieden heeft als de ander. De meeste mensen kiezen ervoor om de goedkoopste verzekering te nemen. Dat heeft er zeker niet alleen mee te maken dat deze verzekering goedkoop is, maar ook dat het in Nederland verplicht is om minimaal de goedkoopste verzekering te nemen. Wil je beter beschermd zijn? Dan is het verstandig om eens te kijken naar je motor all risk verzekeren

 

Mijn aanvraag is geweigerd

Wanneer je een motor wilt laten verzekeren, zegt dat zeker niet meteen dat je de motor ook kunt verzekeren. Een verzekeringsmaatschappij heeft altijd het recht om de aanvraag van de verzekering te weigeren. Dat zien we tegenwoordig steeds vaker, vooral bij jongere personen die graag op de snelste motor willen rijden. Veel verzekeringsmaatschappijen weten dat dit vragen om ongelukken is en weigeren daarom ook vaak om jongere personen te verzekeren. Ben je geweigerd? Dan kan dit zeker ook een andere oorzaak hebben. Je kunt het beste contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij voor meer toelichting hierover. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie