Een drankje doen is heerlijk, maar soms kan het wel eens wat hetzelfde worden. Iedere keer een (slap) biertje of een wijntje kan wat eentonig worden. Gelukkig bestaan er andere opties tegenwoordig die mensen kunnen kiezen. Twee opties die steeds populairder worden, zijn kombucha en mixers. Maar wat is kombucha precies? En wat zijn de opties rondom mixers?

Kombucha

Kombucha bestaat eigenlijk al eeuwen. Ongeveer 2200 jaar geleden is het opgedoken in China. Door steeds meer uitgebreide handelsroutes bereikte kombucha Rusland en andere Oost- Europese gebieden. De smaak wordt veelal gekarakteriseerd als het hebben van een eigenzinnige smaak. Het wordt gemaakt op basis van groene of zwarte thee. Hieraan wordt geraffineerde suiker en gist toegevoegd. Gedurende twee weken worden deze ingrediënten samen met een soort theeschimmel gefermenteerd. Dit proces zorgt ervoor dat het drankje een fruitig en tintelend zure, azijnachtige smaak krijgt. Hoe langer het gefermenteerd wordt, hoe sterker deze azijnsmaak wordt.

Kombucha heeft een aantal gezondheidsvoordelen die mensen misschien niet zo snel zouden verwachten. Het heeft de gezondheidsvoordelen die zich al in thee bevinden, gecombineerd met gezonde probiotica en antioxidanten. Probiotica voorziet darmen van gezonde bacteriën, wat een gunstige invloed heeft op spijsvertering, ontstekingen en mogelijk zelfs gewichtsverlies. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen, die mogelijk cellen kunnen beschadigen. Omdat kombucha wordt gemaakt met groene thee, bevat dit drankje gezonde antioxidanten die het lichaam nodig heeft.

Kombucha kan alcohol bevatten, maar dit hoeft niet zo te zijn. Daarnaast kan het gemakkelijk zelf gemaakt worden.

Double Dutch

Klinkt kombucha niet al iets om te drinken op een avondje uit? Dan vallen mixers misschien iets meer in de smaak. Double Dutch is een merk wat veel mixers produceert. Deze komen voor in verschillende smaken: lemon, ginger ale, bloody mary soda en Double Dutch ginger beer, om er een aantal te noemen. Omdat er zoveel smaken zijn, kunnen er vele drankjes gemaakt worden met Double Dutch. Denk bijvoorbeeld aan gin- tonics en wijnspritzers, maar ook mixers met vodka, rum en whisky. Double Dutch bevat geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen en zijn ook nog eens laag in calorieën. Het kan weer eens wat anders zijn op de avond om te kiezen voor een lekkere mixer dan een oud en vertrouwd drankje. Er zijn zoveel smaken en manieren om de drankjes te mixen, er zal zeker voor iedereen wel wat te vinden zijn wat zij lekker vinden om te drinken.

Zo wordt maar weer duidelijk dat niet elke avond alleen gaat om het nemen van een biertje of ander klassiek drankje. Tegenwoordig kan het ook anders!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie