De meeste mensen weten dat je veel groenten en fruit moet eten om je gezondheid goed te houden. De vitamines die ze bezitten helpen je op vele manieren een goede weerstand op te bouwen. Ook een goed slaapritme, voldoende beweging en veel (niet te sterk) zonlicht kunnen je hierbij helpen. Uiteraard moet je ook nog voldoende water drinken. Natuurlijk zijn er nog meer dingen die je kan doen om je gezondheid te bevorderen, maar ben je ook bekend met de voordelen van bepaalde kruiden?

Bekende kruiden

Kaneel wordt vaak aangeraden in diëten, omdat het de verbranding van voedsel in je lichaam zou bevorderen. Zo zou je dus sneller afvallen. Ook kurkuma kennen vele mensen wel, het gele kruid dat in kerriesauzen voorkomt. Zo zou kurkuma je lichaam ondersteunen bij het verlagen van je bloeddruk en bij het afremmen van kankercellen. Het kan daarnaast ook werken als antidepressivum. Daarnaast wordt gember veel gebruikt in de Chinese samenleving, omdat het zou zorgen voor een betere weerstand. Men zegt dat je bij een verkoudheid sneller opknapt wanneer je verse gemberthee drinkt. Rozemarijn schijnt ontelbare voordelen voor het lichaam te hebben, waaronder ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen. Daarnaast wordt er gezegd dat dit kruid heel goed is voor je organen en je hersenen. Natuurlijk moet je nergens te veel van nemen, want overdaad schaadt. Gebruik alles met mate, zoals je dat met alles moet doen.

Exotische kruiden

Er zijn nog andere exotische kruiden die we kunnen gebruiken om onze weerstand te ondersteunen. Koop je bijvoorbeeld een Ashwagandha supplement, dan kan dit fijne kruid je helpen bij het in balans brengen van je lichaam tijdens stressvolle situaties. Ashwagandha is een adaptogeen kruid, dat zijn functie aanpast aan de behoefte van het lichaam. Ook rhodiola is een breed inzetbaar adaptogeen kruid. Wil je liever Mucuna Pruriens bij Vitaminesperpost kopen, dan kan dit kruid je helpen bij de bevordering van het functioneren van het zenuwstelsel. Daarnaast kan het ondersteunen bij een beter libido en kan het een positief effect hebben op je ups en downs. Maak je liever gebruik van ginkgo biloba, dan kan dit een positief effect hebben op de doorbloeding en op je geheugen. Kijk vooral eens rond in de webshop, er wordt ontzettend veel aangeboden om jouw gezondheid te bevorderen. De belangrijkste tip daarbij is: zorg voor variatie in je eetpatroon en gebruik nooit te veel van iets. Lang leve de nieuwe energie die jij straks hebt. Wat ga je er allemaal mee doen?

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie