Het is lente en dan is het weer tijd om lekker in de tuin of op het balkon te gaan zitten. Met vrienden of met je gezin. Maar altijd lekker met een biertje, het liefst een goed speciaal bier. Een bijzonder bier als een Jopen bier is dan wel aan te raden. Je kunt Jopen bier gewoon online bestellen, dan hoef je er ook nog eens niet de deur voor uit. Je drinkt Jopen bier bij speciale gelegenheden, maar hé, als de zon schijnt is iedere gelegenheid bijzonder. Je kunt op alle andere dagen nog kiezen voor een gewoon pilsje.

Hoe komt Jopen bier aan zijn naam?

Om te beginnen wordt het gebrouwen in de Jopenkerk in Haarlem. Maar er zijn meer wetenswaardigheden. Zo werden de biervaten vroeger Jopen genoemd. Bier dat in deze vaten wordt bewaard kan dus haast niet anders dan Jopen bier genoemd worden. Op de site lees je het een en ander over dit bier. Zo wordt Jopen bier gebrouwen met gruit. Een speciale melange van kruiden. Een van de bestanddelen is mirt. En die kun je niet zomaar op ieder gewenst moment van de dag plukken: om mirt veilig te kunnen toepassen, dient deze plant geplukt te worden door naakte heksen tijdens de volle maan.

Alle gekheid op een stokje

Het gaat natuurlijk gewoon om de smaak van het bier. En met Jopen bier zit je dan altijd goed. Dit bier is in veel verschillende varianten te koop. Van blond tot donker van bitter tot zoet. Het is maar net jij lekker vindt. Het mooie van online bestellen van Jopen bier is dat je dat gewoon per flesje kunt doen. Kies allerlei verschillende varianten en maak er een bierproeverij van. Dit kan je in je eentje doen, maar met je vrienden erbij is natuurlijk veel gezelliger.

In wat voor glas hoort dit bier?

Bij een pilsje wordt vaak geroepen dat het al in een glas zit. Maar wanneer je speciaal bier drinkt, hoort daar een speciaal glas bij. Dit glas is niet alleen mooi om te zien, het voegt ook echt iets toe aan je smaakbeleving. Op de site zie je precies welke glazen geschikt zijn voor welk bier. Heb je de juiste glazen nog niet in huis? Dan kun je deze gewoon online bestellen. Je weet dan zeker dat het biertje dat je bestelt écht tot zijn recht komt en dat je er op de juiste manier van kunt genieten.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie