Veel mensen hebben als hobby het verzamelen van verschillende items. Dit kan van alles zijn en sommige verzamelingen zijn enkele duizenden tot tienduizenden euro’s waar. Hier kan je de meest verzamelde items vinden. Zo kan je misschien wat inspiratie opdoen als je wilt beginnen met verzamelen

 

Starten met verzamelen

Als je wilt gaan starten met het verzamelen van items dan is het eerst belangrijk om te weten waar je interesses liggen. Aan de hand hiervan kan je het beste en langst blijven verzamelen omdat je niet snel de interesse in de items verliest. Voor veel mensen is dit kunst, postzegels of andere items. Het is vaak moeilijk om de items te vinden maar daarom kunnen ze ook veel geld opleveren alhoewel doet een echte verzamelaar het niet voor het geld. 

Bankbiljetten

Bankbiljetten worden door extreem veel mensen verzameld. Ze willen namelijk allemaal van elk land een biljet hebben en ook de meest zeldzame biljetten willen ze natuurlijk hebben. Deze mensen verzamelen naast biljetten ook vaak munten en dan vooral munten van duizenden jaren geleden. Dit zijn munten van de VOC of uit de tijd van het Romeinse rijk.

Pokemon Kaarten

Pokemon kaarten worden al tientallen jaren verzameld. De verzamelaars waren toen kinderen maar zijn nu volwassen. Deze volwassen mensen zijn in de meest gevallen niet gestopt met het verzamelen van pokemonkaarten. De pokémon hype is tegenwoordig helemaal weer in en zeldzame kaarten gaan voor recordprijzen weg. 

Postzegels

Ook zijn er veel mensen die aan het verzamelen van oude postzegels doen zoals veel mensen pokemon booster box verzamelen . Dit zijn vooral Nederlandse postzegels omdat deze momenteel zeer zeldzaam zijn en de mensen ervan houden om iets van hun eigen land te verzamelen. Ook postzegels kunnen enorm duur zijn zo zijn er enkele postzegels verkocht van voor de tweede wereldoorlog voor duizenden euro’s.

Kunst

Kunst wordt verreweg het meest verzameld. Kunst is namelijk heel populair onder jongeren, volwassenen en ouderen. Veel beroemde kunstenaars hebben namelijk maar een beperkt aantal schilderijen gemaakt en deze zijn erg gewild. Daarom is het ook niet gek dat sommige topwerken van kunstenaars onder de hamer gaan voor honderd tot tweehonderd miljoen euro. Als je wilt starten met het verzamelen hoef je niet veel geld te hebben. Er bestaan namelijk ook goedkopere schilderijen voor enkele honderden euro’s. Zorg wel dat je weet hoe je schilderijen moet onderhouden zodat ze niet komen te vervallen. 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie