Het voorjaar is aangebroken en dat betekent dat je meer tijd buitenshuis gaat doorbrengen. Het liefst geniet je van de zon in je tuin, maar je hebt je tuin nog niet zomerklaar gemaakt en je weet niet goed waar te beginnen. Herken jij je hierin? Dan is dit blog geschreven voor jou, want hier lees je welke zaken je nodig hebt om je tuin klaar te maken voor de zomer. Zo kun jij straks optimaal genieten van het mooie, zomerse weer in het comfort van je eigen tuin. 

 

Parasol of overkapping

Warme zomerdagen zijn heerlijk, maar je wil niet de gehele dag in de zon doorbrengen. Zorg er dan ook voor dat je een overkapping bouwt voor in de tuin, of dat je een goede parasol aanschaft. Kies je ervoor om een parasol te kopen? Vergeet dan niet een verrijdbare parasolvoet aan te schaffen, zodat je op iedere plek in de tuin een schaduwplek kunt creëren. 

 

Loungeset of -stoel

Een ander onmisbaar item om optimaal te kunnen genieten van het heerlijke zomerse weer, is een goede loungeset of -stoel. Er zijn loungesets verkrijgbaar in tal van soorten en maten. Kies bij voorkeur voor een loungeset die niet te veel plek in de tuin inneemt en die bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Zo weet je zeker dat je zo lang mogelijk plezier hebt van de loungeset, en dat je niet teveel tijd kwijt bent aan het onderhoud. 

 

Tuintafel en -stoelen

Op warme zomeravonden is het heerlijk om samen met je gezin, familie, vrienden of buren te genieten van een maaltijd in de tuin. Zorg er dus voor dat je een tuintafel aanschaft die voldoende plaats heeft voor je gezin en een aantal gasten. Schaf daarnaast inklapbare tuinstoelen aan, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen wanneer je ze niet nodig hebt en zo meer ruimte in je tuin creëert. 

 

Decoratie 

Je zit pas echt lekker in je tuin als je kunt genieten van de natuur en een warme, gemoedelijke sfeer. Deze sfeer creëer je door de tuin gezellig te maken met decoratieve items. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sierkussens, tuinverlichting en kaarsjes.

 

Planten en bloemen

Je tuin is natuurlijk niet compleet zonder mooie bloemen en planten. Kies bij voorkeur voor planten en bloemen die wintervast zijn, of die bloeien in verschillende periodes. Zo heb je gedurende het gehele jaar plezier van een mooie, groene tuin en prachtige bloemen en planten. 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie