Er zijn veel verschillende soorten containers en ze hebben verschillende doeleinden. Dit kan het verwarrend voor mensen maken als je het over containers hebt. Hier kan je meer informatie vinden over de verschillende containers die er zijn en waarvoor ze gebruikt worden. 

Zeevrachtcontainer

Een vracht container of een zeecontainer is misschien de bekendste soort aan containers die er bestaan. Vrijwel iedere importeur en groothandel maakt er wel eens gebruik van en iedereen heeft wel iets in huis staan dat met een container vervoerd is. Zeecontainers worden namelijk enkel gebruikt voor het verplaatsen van spullen door de wereld. In de meeste gevallen worden ze alleen gebruikt op grote schepen maar er zijn ook treinen die containers kunnen vervoeren. Zeecontainers zijn er in verschillende maten zoals een 10 kuub container maar de bekendste zijn toch wel de twintig en de veertig voeters.

Afvalcontainer

Elk mens en fabriek of onderneming produceert afval en dat moet op een goede manier afgevoerd worden zodat het gerecycled of vernietigd kan worden. In Nederland heeft ieder huishouden minimaal twee containers en dat zijn de groene container voor tuinafval en ander biologisch afval en de zwarte container voor overig afval dat niet of moeilijk te recyclen is. Ook hebben veel huishoudens een blauwe container die geschikt is voor papier. Op deze manier wordt namelijk enorm veel papier gerecycled in plaats van vernietigd. In veel gemeentes is het tegenwoordig zelfs verplicht om een blauwe container te hebben voor papier. 

Opslagcontainers

Er bestaan ook opslagcontainers die alleen geschikt zijn voor het opslaan van bepaalde spullen. Chemisch afval kan ook opgeslagen worden in een opslagcontainer tot het afgevoerd kan worden. Veel bedrijven die zwaar werk buiten verrichten maken gebruik van opslagcontainers omdat ze dan makkelijk al hun gereedschap en overige spullen kunnen verplaatsen. Ze zijn vaak namelijk door heel het land bezig dus het is dan wel zo makkelijk als je al je spullen bij je hebt. Ook hebben mensen met beperkt ruimte vaak een extra opslagcontainer in de tuin staan zodat ze daar hun spullen op kunnen slaan of een hobby kunnen beoefenen. 

Container kopen

Als je opzoek bent naar een container die je kan gebruiken voor afval dan kan je als bedrijf het beste een 6 kuub container aanschaffen zodat je zeker weet dat je voldoende ruimte hebt voor afval. Een afvalcontainer kan je bij veel aanbieders aanschaffen en zij kunnen de afval indien nodig ook voor je onderneming verwerken. Aan het recyclen van de materialen kan de onderneming dan weer geld verdienen. 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie