Ben jij opzoek naar een nieuwe fiets? Dan is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn! Er zijn er namelijk heel wat. Daarom is het belangrijk om te kijken wat echt bij jou past en welke eisen je hebt voor je nieuwe fiets. In dit artikel geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Ga voor een elektrische fiets

Een elektrische fiets is een fiets die voor iedereen handig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische damesfiets van Superfietsen. Met deze fiets verplaats je jezelf gemakkelijk van a naar b zonder dat je dat veel moeite kost. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer je naar je werk gaat. Je kan met een elektrische fiets gemakkelijk een grote afstand afleggen.

Stadsfiets

In de jaren die volgden werden stadsfietsen sterk geoptimaliseerd. De weerstand wordt verminderd en er is een breed scala aan stijlvolle, trendy ontwerpen. Meestal hebben fietsen drie versnellingen en soms meer. En natuurlijk hebben comfort en veiligheid in de loop der jaren meer aandacht gekregen. Motivatie zorgt voor licht in de avond en je moet ook wat meer moeite doen om een ​​heuvel te beklimmen. Tegenwoordig worden generatoren steeds vaker vervangen door lampen (die donker kunnen aanvoelen en automatisch inschakelen).

Een sportieve fiets

Een sport- of hybride fiets is een fiets die je niet alleen gebruikt om naar je werk te gaan. Het is ook geschikt om rond te hangen en te ontspannen. Ze lijken veel op stadsfietsen, maar zijn doorgaans strakker van ontwerp en lichter dan stadsfietsen. Fietsen hebben dunnere banden en daar moet je meer voor buigen. Sportfietsen worden ook vaak gebruikt voor lange ritten op het werk. Ideaal voor sportieve forenzen of voor degenen die de fiets ook buiten hun dagelijkse woon-werkverkeer willen gebruiken.

Waarvoor ga je de fiets gebruiken?

Het is belangrijk om te kijken waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Wat zijn de dingen die je nodig hebt in een fiets? Ga je grote afstanden afleggen, is het juiste alleen voor de kleine stukjes of neem je jouw fiets zometeen overal mee naartoe? Door goed te bedenken waarvoor je de fiets gaat gebruiken kan je ook bepalen welke fiets het beste bij jou past. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn. Met alle opties van tegenwoordig kom je zeker tot de juiste fiets!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie