Er zijn veel Nederlanders die ieder jaar naar dezelfde plek gaan tijdens hun vakantie. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen zijn simpelweg ‘gewoontedieren’ en vinden het leuk om ieder jaar op dezelfde plek terug te komen. Ook zijn er mensen die op zich best open staan voor andere vakantiebestemmingen, maar die een vakantieadres hebben gevonden waar zij als het ware verliefd op zijn geworden. Echter, dit zijn lang niet alle redenen waardoor mensen ervoor kiezen om vrijwel ieder jaar terug te komen op dezelfde plek.
 

Het is bijvoorbeeld ook zo dat er mensen zijn die van een bepaald land houden en hier daarom ieder jaar naartoe willen gaan. Een land dat erg populair is onder Nederlanders is Frankrijk. Dit is niet zo gek, want Frankrijk is één van de eerste landen die je tegenkomt als je vanaf Nederland naar het zuiden gaat rijden. Toch is het wel vreemd dat er zo veel mensen zijn die ieder jaar opnieuw naar Frankrijk gaan. Dit zegt erg veel over Frankrijk als vakantieland. Als dit geen geschikte en fijne bestemming zou zijn geweest, zouden de meeste mensen niet terug willen komen na er één keer geweest te zijn tijdens een vakantie. 

 

Veel campings die zich richten op Nederlanders

Eén van de redenen dat er zo veel Nederlanders zijn die naar Frankrijk gaan voor een vakantie, is het feit dat hier veel campings zijn die zich richten op Nederlandse toeristen. Het vinden van een camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar is zelfs niet moeilijk. Dit vinden veel Nederlanders erg fijn aangezien je op deze manier de goede dingen van Nederland kunt combineren met de goede dingen van Frankrijk. Het is voor veel mensen fijn om op vakantie ook in het Nederlands te kunnen communiceren met mensen die op de camping werken. Ook is het fijn dat er een beetje een Nederlandse sfeer hangt op de meeste campings waar veel Nederlanders komen. 

 

De prachtige natuur en stranden

Het is naast het feit dat er veel Nederlanders naar Frankrijk gaan ook zo dat je in Frankrijk prachtige natuurgebieden en stranden kunt vinden. Dit maakt het logischerwijs een zeer aantrekkelijk vakantieland voor veel mensen. Als het je wel iets lijkt om tijdens je volgende vakantie te genieten van de zon aan een mooi Frans strand, is het een goed idee om op zoek te gaan naar een camping Zuid Frankrijk aan zee. Er zijn genoeg van dit soort campings dus het moet je zeker lukken om er een te vinden die goed bij je past. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie