Woningen zijn duurder dan ooit. Er is een groeiende vraag naar woningen en de prijzen stijgen steeds verder. Dat maakt het kopen van een woning steeds minder interessant omdat het gewoon simpelweg minder betaalbaar is geworden. 

Ondanks dat woningen een interessante investering kunnen zijn, vragen veel mensen zich af of dit wel haalbaar is gezien de financiële situatie. Het kan dan verstandig zijn om advies in te winnen. Een makelaar kan je adviseren over hoe je het beste het huis kunt financieren en welke mogelijkheden er zijn om een woning te kopen. Maar de belangrijkste vraag blijft, of het wel haalbaar is en of het juist niet verstandiger is om te huren? Dit is een vraag waar veel mensen over na moeten denken. Er is een sterke groei in het aantal huizen en appartementen die worden verhuurd. Maar waar komt deze groei vandaan en is het interessant om ook aan een verhuur van jouw woning of appartement te denken? In deze blog gaan we het allemaal bespreken. 

Stijgende rente 

Het kopen van een huis kan erg duur zijn. Meestal is een woning in de stad of dicht bij het centrum tegenwoordig wel wat duurder dan vroeger. Er zijn immers meer winkels en meer voorzieningen in de steden. Maar de locatie van een woning is niet altijd leidend in de prijs die ervoor gevraagd wordt. Een stijgende rente kan ook van grote invloed zijn op hoge huizenprijzen. Wanneer de rente stijgt, wordt het moeilijker voor mensen om een hoog bedrag te lenen. 

Op zoek naar mogelijkheden om je eigen huis te verhuren? Dan lijkt het nu een uitstekend moment om te starten vanwege de groei in het aantal huuraanvragen. Het lenen wordt tenslotte duurder en niet iedereen heeft de ruimte om dit te kunnen blijven betalen op de langere termijn. Een hoge rente zorgt dan ook over het algemeen voor een daling in huizenprijzen. Maar tot dusver lijkt de vraag naar woningen dusdanig hoog te zijn dat het wel meevalt met de dalende prijzen. Huren is dan voor veel mensen een uitstekende tijdelijke optie. 

Hoge gas- en energieprijzen

Naast de enorme prijsstijgingen van huizen in de afgelopen jaren, is er ook sprake van een stijging van de energie- en gasprijzen. De prijs van gas en elektriciteit is in Nederland in vergelijking met andere landen flink gestegen. Veel mensen kunnen daardoor hun vaste lasten niet meer betalen en kiezen voor een tijdelijke huuroptie. Op zoek naar de optie voor het verhuren aan expats? Op het moment dat je wel beschikt over genoeg budget en een afbetaalde woning, zou dit een zeer interessante periode kunnen zijn om te starten met verhuur. 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie