Het leven wordt steeds duurder. Door allerlei verschillende omstandigheden lopen de kosten van het levensonderhoud in Nederland in een hoog tempo op. Daarom is het voor veel mensen erg lastig om nog rond te komen. Als dit voor jou ook lastig is, is het verstandig om zo snel mogelijk maatregelen te nemen. Er zijn mensen die het gevoel hebben dat ze al zo veel mogelijk bezuinigen op allerlei uitgaven, maar dat dit alsnog niet genoeg is. Dat komt onder andere door het feit dat het steeds duurder wordt om een auto te hebben. De brandstofprijzen zijn bijvoorbeeld ongeëvenaard hoog. Hierdoor is het voor veel mensen aan te raden om op zoek te gaan naar alternatieven voor de auto. Je moet immers ook als je geen auto meer gebruikt gewoon naar je werk. In deze tekst vind je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. 

Pak voortaan de fiets naar je werk

Als je vindt dat de auto te duur is geworden, is het verstandig om op zoek te gaan naar een goed alternatief. Het meest goedkope en daarnaast ook nog eens gezonde alternatief voor de auto is natuurlijk de fiets. Wanneer je ervoor kiest om dagelijks op de fiets naar je werk te gaan, is dit erg voordelig voor je portemonnee. Dat komt doordat je geen brandstof hoeft te kopen en je voor een fiets ook geen verzekering of wegenbelasting hoeft te betalen. Daarom is dit financieel gezien een zeer voordelige keuze. 

 

Daarnaast is het ook nog gezond om dagelijks een beetje aan beweging te doen. Het is dan ook voor iedereen aan te raden om op de fiets naar zijn of haar werk te gaan. Als je ver van je werk woont waardoor je een grote afstand moet afleggen op de fiets, zou je ervoor kunnen kiezen om een elektrische mamafiets aan te schaffen. Dit is een fiets waarbij je bij het trappen ondersteund wordt door een motortje. Hierdoor kun je zonder heel moe te worden grote afstanden afleggen op de fiets. Als je liever niet op een mamafiets rijdt, kun je ook kiezen voor een elektrische fiets middenmotor

Neem het openbaar vervoer

Wanneer je op zo’n afstand van je werk woont dat je er ook niet met de elektrische fiets naartoe kunt, is het een goed idee om met het openbaar vervoer te gaan. Als je dit dagelijks wilt doen, kun je het best een abonnement nemen waardoor je een stuk goedkoper uit zult zijn.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie