Wanneer je ouder wordt, dan kun je langzamerhand moeite krijgen met zaken die voorheen makkelijk waren. Hierbij kan je denken aan zaken als fietsen, maar ook aan het traplopen. Als je erg veel moeite hebt met traplopen omdat het veel pijn doet of je hier niet meer de kracht voor in je benen hebt, dan kan dat natuurlijk gevaarlijke situaties opleveren. Er is namelijk altijd een kans aanwezig dat je van de trap valt en zeker op oudere leeftijd kan een val van een trap levensgevaarlijk zijn. Het is in dat geval handig en verstandig om een traplift aan te schaffen en te plaatsen. Een traplift is namelijk voorzien van een stoel waar jij op kan gaan zitten. Je kan de traplift vervolgens door het gebruiken van de afstandsbediening de opdracht geven om jou naar boven te brengen. De traplift brengt jou vervolgens op een veilige en rustige manier naar boven. Als een traplift jou wel wat lijkt omdat je moeite hebt met traplopen, dan is het raadzaam om dit artikel te lezen. 

 

Is een traplift gevaarlijk?

Veel ouderen vragen zich af of een traplift gevaarlijk is en het antwoord daarop is nee, mits je op een verantwoordelijke manier met de traplift omgaat. Een traplift is namelijk voorzien van een stoel zonder leuningen en dus is het belangrijk dat jij niet gaat schommelen, want dan is de kans aanwezig dat jij ten val komt en zoals je inmiddels weet, is dat gevaarlijk. Mocht jij evenwichtsproblemen hebben en juiste daardoor geen trap kunnen lopen, dan is het ook mogelijk om de traplift te voorzien van leuningen waardoor jij meer ondersteuning hebt en dus niet zomaar van de stoel kan vallen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat dit vaak niet mogelijk is als je een traplift huren wilt, want je moet er dan echt een aanschaffen. 

 

Welke trappen zijn geschikt?

Het is belangrijk om te weten dat een traplift in principe geschikt is voor elke trap. Het maakt dus niet uit of je trap erg klein of juist erg smal is. Een traplift smalle trap is dus gewoon een optie. Dit heeft ermee te maken dat een traplift volledig naar wens aan te passen is en daardoor geschikt is voor elke trap. Houd er wel rekening mee dat als het ingewikkeld wordt om een traplift bij jou thuis te plaatsen, de kosten wel kunnen oplopen. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de mensen die de traplift komen installeren hier langer mee bezig zijn dan normaal.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie