Als je wilt gaan handelen op de financiële markt, dan moet je altijd een betrouwbare broker vinden. Een broker gaat namelijk namens jou aandelen, grondstoffen of valuta’s verkopen en kopen. Zonder een broker kan je namelijk niet handelen op de financiële markt omdat je niet op de beurs werkt en gezien wordt als een zolderkamer belegger. Als je een broker wilt kiezen, dan is het erg belangrijk dat je zeker weet dat de broker betrouwbaar is en zijn beloftes altijd nakomt. Het is in het verleden wel eens voorgekomen dat brokers zich niet aan de afspraken hebben gehouden toen mensen erg veel geld verdienden. Brokers verdienen namelijk geld als jij geld verliest en daarom krijg je vaak ook een enorme bonus. Ongeveer tachtig procent van de handelaren verliest geld. 

 

Maak gebruik van een Nederlandse broker

Het is verstandig om alleen Nederlandse brokers te gebruiken aangezien dit bedrijven zijn die in Nederland gevestigd zitten. Ook hebben zij licenties en vergunningen om te mogen handelen op de financiële markt. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare broker gebruikt want als de broker zijn afspraken niet nakomt, dan kan een licentie of een vergunning ingetrokken worden en daar zitten zij natuurlijk niet op te wachten. Ook kan je bij een Nederlandse broker je account altijd opwaarderen met Nederlandse betaalmethodes en dat is natuurlijk zeer fijn. 

 

Vergelijk de verschillende brokers

Het is handig om altijd de verschillende brokers te vergelijken. Dit kan via speciale vergelijking websites zoals http://compareallbrokers.com. Hier kan je de brokers vergelijken op prijs, mogelijkheden en aanbod. Ook is het mogelijk om de brokers te vergelijken op reviews en dat is ontzettend belangrijk. Deze reviews zijn namelijk de meningen van personen die ook gehandeld hebben via die broker. Je kan er dus vanuit gaan dat deze reviews zeer betrouwbaar zijn. Hierdoor kan je er namelijk achter komen of de broker zijn afspraken nakomt en dus betrouwbaar is. 

 

Vermijd Malta en Cyprus

Veel brokers zitten gevestigd in Malta of op Cyprus. Het is erg belangrijk dat je brokers vermijdt die in deze landen gevestigd zitten. Er is daar enorm veel corruptie en vaak worden de licenties en vergunningen in deze landen gekocht met steekpenningen. Als een broker zijn afspraken niet nakomt, dan moet je helemaal naar Cyprus of Malta reizen om daar aangifte te doen. Dit is erg vervelend en daarom is het verstandig om alleen Nederlandse brokers te gebruiken.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie